Wat kost een kind?

kranten
Een kind kost gemiddeld 17%
Wat kost een kind? Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft dit eens onderzocht en kwam tot de conclusie dat het onderhoud van een kind bijna een ton bedraagt. Gemiddeld zijn ouders 17% van hun inkomen kwijt aan het eerste kind en 26% wanneer er twee kinderen zijn. Bij vier kinderen loopt dit percentage zelfs op tot 40%. Het Algemeen Dagblad (AD) wijdde er in oktober 2017 een artikel aan.

Schooltijd
De duurste periode is wanneer de kinderen klein zijn. Veel spullen moeten (nieuw) worden aangeschaft zoals de inrichting van de kinderkamer, kinderwagen en kleding. Ook luiers en het kinderdagverblijf dragen bij aan de hoge kosten. De goedkoopste periode is als kinderen naar de basisschool gaan. Op de middelbare school gaan de kosten daarentegen weer flink omhoog. De werkelijke kosten hangen af van het bestedingspatroon van het gezin. In het artikel van het AD komt een bijstandsmoeder aan het woord. Ze vertelt dat haar tieners financieel meer bewust zijn geraakt. Een tweeverdieners gezin is door de kinderen minder gaan werken. In bijna de helft van de Nederlandse gezinnen gaat de vrouw minder werken als er kinderen bijkomen.

Geboorten

Het aantal geboorten was de afgelopen jaren vrij stabiel en lag tussen de 170.000 – 175.000 baby’s. De grootste daling was tussen 1970 en 1980. Het aantal geboorten zakte toen van 239.000 naar 181.000 baby’s. In 2017 nam de bevolking toe met 80.000 personen. De grootste groei kwam van buitenlandse migratie (65.000 personen). Er werden 15.000 meer personen geboren dan dat er stierven.

Sinterklaasactie AD

Het Algemeen Dagblad (AD) is de op een na grootste betaalde krant van Nederland met een zeer brede lezerskring. Naast de landelijke krant zijn er 7 regionale titels en 18 lokale edities. Dagelijks komen ongeveer 2 miljoen mensen op een site, krant of app van het AD. Er loopt nu een speciale sinterklaasactie waarin lezers extra goedkoop kennis kunnen maken met het AD. Men kan nu 4 weken de krant lezen voor 4 euro; dat is 1 euro per week! Dit proefabonnement loop af na 4 weken en wordt niet automatisch verlengd. U heeft er dus geen omkijken naar als u zich eenmaal heeft aangemeld.

AD Magazine

Tijdens het proefabonnement kunt u rustig kijken of het lezen van het AD bevalt. Volgens gegevens van de krant heeft 31% van hun lezers een gezin, 52% sport regelmatig en 74% heeft een eigen huis. Elk weekend is er de bijlage AD Magazine dat vol staat met nieuws en informatie over mode, interieur, eten en drinken, uitgaan, muziek, boeken en reizen. ’s Maandags is er extra veel aandacht voor sport. Iedere dag van de week is er een speciaal thema zoals het katern AD Autowereld.

Spraakmakende specials

Het AD is bij het grote publiek vooral bekend om zijn fameuze tests. In december is er de AD-oliebollentest waarin de keurmeesters geen blad voor de mond nemen maar keihard oordelen als de oliebollen niet goed zijn. In september kwam de AD-friettest uit met waarin 135 frietzaken in heel Nederland werden getest.

Nieuws over kinderen

Het AD heeft geen apart katern over kinderen maar wel regelmatig goede artikelen. Een artikel van deze maand ging over de digitale vaardigheden van leerlingen op het middelbaar onderwijs. Deze vielen in de praktijk behoorlijk tegen. Kinderen in het vmbo wisten zich vaak geen raad als ze bepaalde informatie moesten achterhalen op het internet. Als het opleidingsniveau van de ouders laag was konden de leerlingen ook niet terugvallen op hen. Leerlingen waarvan de ouders goed geschoold waren hadden aanzienlijk minder moeite met digitale opdrachten.

Wat kost een kind, onderhoud, kosten, sinterklaasactie, sinterklaas, AD
speelgoed outlet, tips speelgoed