Speelgoed van het jaar 2016

Winnaars Speelgoed van het jaar 2016

– Toet Toet Auto’s Ruimtestation van VTech (0 t/m 3 jaar)
– Co-de-Rups van Mattel (4 en 5 jaar )
– Stratego Pirates van Jumbo (6 en 7 jaar)
– Potion Explosion van 999 Games (8 en 9 jaar)
– Nikko Peugeot 2008 DKR van Toy State (10 en 11 jaar )
– Escape Room The Game van Identity Games (12 jaar en hoger)

Strategy Pirates is een spel tussen twee grote piratenschepen. Jij en je tegenstander krijgen ieder de helft van het piatenschip. Bijgeleverd worden 1 echt schietend kanon, 1 gouden munt, 20 piraten, actiekaarten en de spelregels. Je moet de vlag van de ander zien te veroveren. Het spel werd gekozen als speelgoed van het jaar 2016 in de leeftijdsgroep 6 – 7 jaar.

RC auto

De Nikko Peugeot 2008 DKR is een radiografisch bestuurde modelauto die je met een radiozendertje op afstand kan besturen. De wagen is is een echt racemonster die wel 20 kilometer per uur kan rijden. Hij maakt een zwaar motorgeluid en ziet er mooi uit. De wagen werd daarom uitgekozen door de consument als winnaar in de groep van 10 en 11 jaar.

De prijs van de Nikko Peugeot Red Bull 2008 is 150 euro. De RC auto die het best verkocht wordt bij Bol.com is de Nikko VaporizR 2 Blauw die 50 euro kost.

Speelgoed van het Jaar is een jaarlijkse verkiezing waarin ingezonden speelgoed door een vakjury wordt beoordeeld. Zij maken een selectie waarop consumenten kunnen gaan stemmen. Via flyers in speelgoedwinkels worden klanten uitgenodigd naar de officiele website te gaan en hun stem uit te brengen. Door mee te doen kan men een leuke prijs winnen. De stemmen die via speelgoedvanhetjaar.nl worden uitgebracht tellen voor 50% mee. De resterende stemmen komen van verschillende hulpjury’s (35%) en van de Speeldag (15%).

Er zijn 6 leeftijdscategorieën en in elke groep wordt een stuk speelgoed uitgekozen tot winnaar. De teeftijdsgroepen zijn 0 t/m 3 jaar, 4 en 5 jaar, 6 en 7 jaar, 8 en 9 jaar, 10 en 11 jaar en 12 jaar en hoger. In 2016 werden zo’n 180 producten naar de vakjury ingestuurd. Het speelgoed moet niet alleen leuk zijn maar ook geschikt voor de leeftijd, een goede prijs/kwaliteit hebben en niet te snel stuk gaan. In 2016 werden de volgende artikelen als best beoordeeld:

Kadootjes voor kids
Speelgoed outlet, kinderverlichting, kinderfietsen, loopfietsen,
vr-brillen