Sinterklaas in aantocht

Sinterklaas is in aantocht

Zodra in het vroege najaar de eerste folders van de speelgoedwinkels op de deurmat vallen gaat menig kinderhart weer sneller kloppen. Veel oplettende ouders bergen de speelgoedfolders uit voorzorg eerst nog een tijdje op, het duurt immers nog maanden voordat de Pakjesboot aankomt in Nederland. Er zijn kinderen die onrustig worden van de gedachte dat Sinterklaas weer in aantocht is. Ook de prikkels door de aanwezigheid van speelgoedboeken kunnen voor onrust zorgen.

Voorkom Sint stress

Om Sinterklaasstress in die zin te voorkomen is het beter de folders begin november vrij te geven. Veel verstandige ouders, veelal de mamma’s zijn al eerder bezig om cadeautjes te scoren voor Pakjesavond. Wie eerder in het jaar op pad gaat maakt kans om goedkoper zijn of haar slag te slaan. Vooral de januari en februari maanden zijn bij uitstek geschikt om op koopjesjacht te gaan. Winkels werken dan veelal hun oude voorraden weg. Een beetje speurwerk en oplettendheid leveren dan zomaar leuke aanbiedingen, en dus relatief goedkope cadeautjes op. Als eenmaal dan aankondiging van het leukste journaal van Nederland geweest is begint de leukste en gezelligste tijd van het jaar. Het is elk jaar weer uitzien hoe de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal zal worden. Tijdens de weken van uitzending tot aan de landelijke intocht van de goedheiligman is het steevast elke door de weekse avond om 18.00 uur de TV aan, want het Sinterklaasjournaal gaat beginnen.

Goede voorbereiding is het halve werk

Vanaf de intocht duurt het dan nog 3 weken voor het heerlijk avondje is aangebroken. De tijd waarin de schoenen weer gezet mogen worden. De ingevulde verlanglijstjes mogen in de schoen samen met wat lekkers voor Amerigo. Wat ook altijd wel wat stress oplevert zijn de Sinterklaasgedichten. Dit is meestal wel te voorkomen. De gouden regel is eigenlijk, begin op tijd met het maken van een Sinterklaasgedicht. Een leuk gedicht hoeft niet eens lang te zijn. Wat meer tips: hou het een beetje persoonlijk en gebruik humor, dit doet het altijd goed. En dan is het 5 december geworden en is het s’avonds genieten van warme chocolade en allerlei lekkers zoals banketstaven en speculaas. Het is lachen om de mooie gedichten en genieten van de kinderen zodra ze pakjes openmaken. Veel succes met de voorbereiding.

Kadootjes voor kids
Speelgoed outlet, kinderverlichting, kinderfietsen, loopfietsen,
vr-brillen, cadeaus voor kinderen, babyspeelgoed, drone kopen