Pendel kopen

pendel van een klok

Pendelen

Ben jij ook op zoek naar persoonlijke groei en ontwikkeling? Dan kan een spirituele community het juiste adres zijn. In een community vindt je gelijkgestemden die ook op zoek zijn naar spiritualiteit. Dit kan uiteenlopen van inspiratie tot aan een spirituele hulplijn. Het advies komt vaak tot stand door te pendelen. Door een hanger vast te houden kan er een antwoord gegeven worden op een gestelde vraag. Belangrijk is dat de vraag juist geformuleerd wordt en dat de hand van de pendelaar geheel stil is. Als nu de pendel beweegt dan kan dit als een bevestiging van de vraag worden opgevat.

Pendel kopen

Hoewel exacte cijfers ontbreken vinden veel Nederlanders het leuk om af en toe te pendelen. Pendels zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt ze zelfs bij Leen Bakker en BOL.com kopen. Het beste is als de pendel druppelvormig is en een mooie steen bevat. Een pendel met bergkristal ziet er mooi uit en kost nog geen tien euro. De Lotus pendel met rozenkwarts punt is te koop voor 17 euro. Welke pendel je moet kopen is geheel afhankelijk van je smaak. Je kunt het natuurlijk ook als kadootje aan iemand anders geven.

Godsbeleving

Hoe is het gesteld met de godsbeleving in Nederland? Drie jaar gelden deed de Universiteit van Amsterdam hiernaar onderzoek. Nederlanders geloven steeds minder in een persoonlijke God. Nog maar 15% gelooft in een christelijke God. Toch is religie en spiritualiteit nog springlevend. Een grote groep mensen denkt dat er wel degelijk iets bestaat. Ze vinden het echter moeilijk om te omschrijven wat dit zou kunnen zijn. Meer dan de helft gelooft in een leven na de dood. Veertig procent omschrijft zichzelf als spiritueel. Een derde van de ondervraagden denkt dat er een hemel bestaat.

Spiritualiteit

Resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in dagblad Trouw. De toon van het artikel in Trouw is wel gematigder dan op de website van de universiteit. Er is een grote middengroep die twijfelt. Mensen willen wel geloven maar de vanzelfsprekendheid van vroeger is verdwenen. Meer dan 80% van de Nederlanders gaat nooit meer naar de kerk. Zij beleven hun geloof meer op een innerlijke wijze. Uit het onderzoek bleek dat er meer gelovigen waren onder jongeren dan onder ouderen. De onderzoekers verklaarden dit gegeven doordat jongeren op zoek zijn naar bevestiging. De kerk of spiritualiteit kan houvast bieden.

Kadootjes voor kinderen

Cadeaushop
Speelgoed aanbiedingen