Kraamcadeau

kraamcadeau
Baby thuiskomst
Voor veel mensen is de geboorte van een kind de belangrijkste gebeurtenis in het leven. De komst van zo’n klein mensje dat na 9 maanden opeens in je armen ligt roept een golf van emoties op. Dit kleine wezentje zorgt voor grote veranderingen thuis. Een pasgeboren baby vraagt veel aandacht van de ouders. Luiers verschonen, voeding geven en de berg met wasgoed vergen een behoorlijk gedeelte van je tijd. Ook duurt het even voordat de baby het goede slaapritme heeft gevonden. Een eerste baby thuis is best even wennen. Bij de tweede bevalling is het een stuk gemakkelijker. Veel zaken doe je dan op routine.

Kraamcadeau kopen

Natuurlijk wil je iemand die net moeder is geworden een mooi kraamcadeau geven. Een leuke cadeautip is een kraambox. Deze kun je kant-en-klaar kopen maar ook zelf samenstellen. Een aantal spulletjes kunnen ingepakt worden in luxe cadeaupapier. De webshop stuurt vervolgens jouw kraambox naar de gelukkige moeder. Uiteraard is het ook mogelijk om losse cadeautjes te bestellen. Een extra optie is het toevoegen van een persoonlijk kaartje dat de webshop meestuurt met de doos.

Cadeau voor zwangere vrouwen

Een tweede cadeautip is het geven van een zwangerschapsketting. Deze kettingen zijn extra lang (120 cm) en rusten op de buik van de aanstaande moeder. De zwangerschapsketting wordt ook wel bola genoemd. Ze zijn te koop in twee varianten: met of zonder belletje. Als de baby in de buik een beweginkje maakt dan maakt het belletje een zacht geluidje. Ook na de geboorte kan de bola gebruikt worden. Door de ketting te verkleinen kan de baby met de bola spelen tijdens het voeding geven. De zwangerschapsketting op zich ziet er fraai uit. Het belletje zit in een verzilverd balletje met voet afdrukjes of in een klein hartje.

De Blije Doos

Een gratis kraamcadeau is de Blije Doos van babywinkel Prénatal. Vrouwen die zwanger zijn kunnen zich bij hen inschrijven en krijgen daarna een uitnodiging om dit gratis cadeaupakket op te halen. Wat zit er in de Blije Doos? Een pak Pampers maat 1 (22 luiers), voedingsflesje, fopspeen, babysokjes, enkele samples met crème, fruithapje, blikje Radler bier 0,0%, cadeaubon om een bepaald product te kopen en wat tijdschriften omtrent zwangerschap. Het is een gratis cadeauset dus altijd leuk om aan te vragen. Een nadeel is wel dat je persoonlijke gegevens door moet geven aan de babywinkel en nog een tijd reclame zal ontvangen.

Hoeveel baby’s worden er geboren in Nederland
Verleden jaar zijn er 172.520 levende baby’s geboren in Nederland. Er waren iets meer jongens (88.600) dan meisjes (83.900). De meerderheid van de moeders (ruim 67.000) heeft een leeftijd tussen de 30-35 jaar als het eerste kind geboren wordt. Bijna 7000 baby’s hadden een moeder met een leeftijd van 40-45 jaar. In 2016 werden op 8 juli de meeste baby’s geboren (610). De meeste geboortes zijn op een vrijdag. Op zondag komen de minste baby’s ter wereld. De meerderheid van de bevallingen vindt plaats in het ziekenhuis.

Bevolkingsteller
Deze interessante cijfers komen van het CBS dat ieder jaar onderzoek doet naar de Nederlandse bevolking. Het CBS heeft zelfs een realtime bevolkingsteller die per seconde bijhoudt wat het aantal actuele bewoners is in Nederland. Op 30 november 2017 stond de teller ergens in de middag op 17.172.470.
Speelgoed outlet, VR brillen, kinderverlichting, cadeaushop