Kleurplaat

Cadeautip voor kinderen

De dagen worden korter en de avonden langer. De gezellige feestdagen staan weer voor de deur. Wat staat er bij u op het verlanglijstje? Een leuke cadeautip voor kinderen is een gratis kleurplaat over dieren, animatieseries en sinterklaas.

Speelgoed kopen online

Kleurboeken

Een kleurboek is een fijn cadeau om te geven. Het is goedkoop terwijl kinderen er wel uren zoet met zijn. Kleurboeken zijn er in allerlei genres. Super Colorissimo is een kleurboek voor de allerkleinsten. Het staat vol met kleurplaten van dieren en poppetjes. Het Stoere Jongens kleurboek is bedoeld voor jongens van 8-10 jaar. Voor meisjes is er het TOP Model kleurboek waarin de meiden zelf hun outfit kunnen ontwerpen, samenstellen en kleuren.

Gratis kleurplaat
Een aanrader zijn de gratis kleurplaten op Kleurplaatje. Kinderen kunnen de website rondstruinen op zoek naar een mooie kleurplaat. Het voordeel van een online tekening is dat deze eenvoudig opnieuw geprint kan worden. Een leuke tekening van Sinterklaas op de pakjesboot of Nijntje is met een druk op de printer geregeld. De meest bekeken kleurplaten zijn van de animatieserie Buurman en Buurman en sneeuwkoningin Elsa van Disney’s Frozen. Ook erg leuk zijn de zoekplaatjes waarbij de kinderen in een drukke tekening een bepaalde object moeten zoeken. Zoals een panda beer tussen sneeuwpoppen. Het is even zoeken maar hij staat er echt tussen.

Grootste kleurplaat ter wereld

Wat is de grootste kleurplaat ter wereld? In 2016 werd in Polen een kleurplaat gemaakt van 12 vierkante meter door het bekende voedingsmiddelbedrijf Danone. Deze tekening is officieel erkend als de grootste kleurplaat ter wereld en staat vermeld op de website van het Guinness World Records.

Kleurplaten volwassenen

Ook volwassenen vinden het leuk om tekeningen te kleuren. Voor volwassenen zijn er rijk geillustreerde kleurboeken met mooie prenten. Het inkleuren is ontspannend en rustgevend. Veel mensen zullen zich ongetwijfeld Bob Ross herinneren. Deze Amerikaanse landschapsschilder was wereldwijd bekend als televisie schilder en was ook op de Nederlandse televisie te zien. In een half uurtje tijd schilderde hij voor de camera de mooiste landschap schilderijen met veel oog voor details. Voor de meeste van ons is schilderen waarschijnlijk te hoog gegrepen. Een kleurboek voor volwassenen kan daarom een prima alternatief zijn. .

Knutselboek

Een cadeautip voor kinderen boven de 10 jaar is een knutselboek. Uitgeverij Deltas heeft een fraai boek samengesteld met 43 vintage voertuigen die uitgeknipt kunnen worden en in elkaar gezet. Het knutselboek is te koop in een hobbywinkel of bij BOL.

Kadootjes voor kids

Moederdag cadeaus
Buitenspeelgoed