Intocht van Sinterklaas

intocht van sinterklaas

Intocht van Sinterklaas
Het is nog even wachten maar dan is het weer zover: de intocht van Sinterklaas in Nederland. De stoomboot zal zaterdag 18 november 2017 aanleggen in Dokkum, Friesland. De televisie zal de aankomst van de goedheiligman rechtstreeks uitzenden. Na Dokkum zullen Sint en zijn pieten de overige plaatsen aandoen.

Speelgoed kopen online

Piet
Met enige spanning wordt uitgekeken naar het uiterlijk van piet. Verleden jaar hadden de pieten een gezicht in vrolijke kleuren maar de voortekenen wijzen er op dat het in 2017 anders zal zijn. Piet zal vermoedelijk een roetkleurig voorkomen krijgen in verschillende varianten. Niet elke piet zal immers door de schoorsteen hoeven te klimmen. Er zijn ook veel hulppieten nodig om het Sinterklaas Cadeau in te pakken en pepernoten rond te strooien.

Schoen zetten
Met de komst van Sinterklaas mogen de kinderen weer hun schoen gaan zetten. Uiteraard zet je naast de schoen wat lekkers voor het paard van Sint zoals een wortel, appel of een kommetje water. Het witte paard heet Amerigo en brengt Sinterklaas naar het dak waar piet het pakje door de schoorsteen stopt. ‘Morgens is het natuurlijk spannend. Wat zou er in het pakje zitten?

Cadeautips voor kinderen
Leuke cadeau tips zijn erg handig als je een verlanglijstje maakt van kadootjes. In de Sinterklaas.club kun je originele idee├źn opdoen. Wordt het Lego, Duplo, bordspel, dvd, interactieve baby born pop, speelset of een virtual reality bril? Er is zoveel te kiezen dat een verlanglijstje heel wat cadeautjes telt. Een cadeau is helemaal compleet als je er ook een leuk gedicht bij maakt. Inspiratie voor zo’n gedicht vind je met een online rijmmachine. Meestal staan er ook kleurplaten bij en Sinterklaas liedjes zodat je goed in de stemming komt van het naderende sinterklaasfeest.

Gadgets
Vaders en moeders houden ook van cadeautjes. Zij zijn dol op geurtjes, bodylotion, eten, drinken en toffe gadgets. Erg grappig zijn de gepersonaliseerde cadeaus zoals een chocoladeletter met een zelf verzonnen boodschap of een mamaboek met een persoonlijke tekst voor mama. Vaders kun je verassen met een Borat zwembroek of toilet voetbal. Een origineel geschenk verhoogt de feestvreugde. Welk cadeau kies jij bij de intocht van Sinterklaas 2017?

Tags: intocht van Sinterklaas 2017, Dokkum, cadeaus, cadeautips, piet, schoen zetten, VR-brillen, babyspeelgoed