Zijn hoverboards legaal

Zijn hoverboards legaal?
Er zijn steeds meer (bekende) speelgoedwinkels die hoverboards verkopen. Voor mensen die het apparaat nog niet kennen: het is een soort skateboard met een motortje. Je zou daarom kunnen denken dat ze zijn toegestaan door de Nederlandse wet. Dit is echter gedeeltelijk waar. Men mag op een hoverboard rijden zolang het op eigen terrein is. De tweewieler is niet toegestaan op de openbare weg. Ook niet op de stoep of het fietspad. Als de politie je aanhoudt terwijl je op een hoverboard rijdt dan mogen ze de tweewieler in beslag nemen en een boete geven. Het is natuurlijk de vraag of het zo’n vaart zal lopen.
Bekijk hier de hoverboards van BOL

Hoe zit het met de verzekering?
Een financieel groter gevaar komt niet zozeer door een optreden van de politie maar van mogelijke schade die de bestuurder veroorzaakt. Bijvoorbeeld als uw kind op de stoep rijdt en tegen een auto aanrijdt. Rijden met een hoverboard op de openbare weg is wettelijk niet toegestaan. Daarom dekt een aansprakelijkheidsverzekering meestal niet de schade. Voor elektrische kinderauto’s die maximaal 5-16km/uur rijden wordt vaak wel een uitzondering gemaakt. Ook valt een hoverboard niet onder de inboedelverzekering omdat het een motorvoertuig is. Schade aan de tweewieler of diefstal zijn dus niet verzekerd.

Hoverboard kopen

Een hoverboard is een erg leuk speelgoed voor jongeren. Als u thuis genoeg ruimte hebt om veilig te rijden dan kan het een mooi cadeau zijn. Als uw kind er de openbare weg mee op gaat dan zijn er grote financiele risico’s aan verbonden. Het is verstandig om de aansprakelijkheidsverzekering eens goed te raadplegen. Sommige verzekeraars dekken het rijden met een hoverboard op de stoep als het motorvoertuig niet harder kan als 20km/uur. Er wordt dan uitsluitend schade vergoed aan de tegenpartij. Schade thuis of aan de hoverboard vallen dan niet onder de verzekering.

Kadootjes voor kids
Speelgoed outlet, kinderverlichting, kinderfietsen, loopfietsen,
vr-brillen, cadeaus voor kinderen, babyspeelgoed, drone kopen, leukste cadeautjes,
Bart Smit , zwemkleding, spelcomputer, constructiespeelgoed, drone kopen, modeltreinen, cadeau voor jongens