Diploma Jeugd Eerste Hulp

Eerste hulp bij ongelukken (EHBO) is spoedeisende hulp die vrijwilligers verlenen bij ongevallen of als iemand niet lekker is. Het Oranje Kruis is de grootste organisatie in Nederland die het EHBO onder de bevolking bevorderd. Dit doet het door gecertificeerde cursussen uit te geven. Het is moeilijk te zeggen hoeveel mensen in Nederland kennis hebben van EHBO. Bij het Oranje Kruis hebben in ieder geval al 350.000 mensen een geldig diploma behaald. Dit is ongeveer 3.5% van de Nederlandse bevolking. Ook kinderen kunnen een Diploma Jeugd Eerste Hulp halen.

Diploma Jeugd Eerste Hulp
Kinderen moeten hiervoor kennis krijgen over aandoeningen, letsels en ongevallen zoals beoordeling bewustzijn, flauwte, botbreuken, brandwonden, vergiftiging, van buik naar rug draaien en alarmering. Reanimatie is geen standaard onderdeel van het examen Diploma Jeugd Eerste Hulp. Doorgaans zijn de lessen 20 x een uur en zijn ze gratis voor de kinderen van het basisonderwijs.

EHBO koffer Kids Jungle
Bent u een leek of heeft u ervaring met eerste hulp bij ongelukken? Een EHBO koffer is altijd handig om thuis te hebben. Bij bedrijven, organisaties en verenigingen is een EHBO koffer zelfs verplicht. De Preventieshop heeft EHBO koffers in verschillende afmetingen en voor verschillende doelgroepen. Zo zijn er koffers voor kleine- en grote bedrijven, thuis, auto, horeca, sportverenigingen en scholen. De verbanddoos Kids Jungle is ideaal voor thuis en kinderdagverblijven. Ze bevat kinderwondpleisters, verband, zwachtels, gaas- en wondkompressen.

Tekort aan EHBO-ers op evenementen
Een paar honderdduizend mensen is een mooi getal maar in werkelijkheid is er een tekort aan EHBO-ers op evenementen en festivals. Veel mensen die het diploma bezitten zijn toch huiverachtig voor de praktijk op straat. Uit een onderzoek van TPS NIPO in 2016 bleek dat 1 op de 3 EHBO-ers niet wilde reanimeren. Van de mensen die geen kennis hadden van eerste hulp was slechts 16% bereid om te reanimeren. Als iemand buiten bewustzijn is geraakt dan is het gewoonlijk om eerst borstcompressies te maken. Als dit niet werkt dan is het tijd voor mond op mond beademing. Als laatste redmiddel kan een AED worden gebruikt waarbij men elektrodes vastmaakt aan het lichaam van het slachtoffer.

Veel mensen vinden het toch een (te) grote stap om hun kennis over eerste hulp op straat te laten zien. Op het werk is de schroom minder aangezien je in deze omgeving vertrouwd bent. Kinderen met een Diploma Jeugd Eerste Hulp kunnen uiteraard nog niet worden ingezet maar kunnen zich wel ontwikkelen tot echte professionals op het gebied van EHBO.

In 2016 bezochten meer dan 26 miljoen mensen in Nederland een festival. Het Rode Kruis hielp mee met 9000 vrijwilligers op meer dan 1800 evenementen. De organisatie voorziet een groot tekort aan EHBO-ers nu het aantal festivals blijft groeien. De afgelopen jaren bijvoorbeeld hebben de foodtruck festivals een grote groei doorgemaakt waar grote groepen met mensen op af komen.

Kadootjes voor kids
Speelgoed outlet, kinderverlichting, kinderfietsen, loopfietsen,
vr-brillen, cadeaus voor kinderen, babyspeelgoed, drone kopen, leukste cadeautjes,
Bart Smit , zwemkleding, spelcomputer, constructiespeelgoed