Bart Smit en Toys XL verdwijnen

De namen van Bart Smit en Toys XL zullen gaan verdwijnen. Dit besloot moedermaatschappij Blokker Holding eind juni 2016. De 234 speelgoedwinkels van Bart Smit en de megastores van Toys XL zullen vanaf 2017 verder gaan onder de naam Intertoys.

Intertoys

Intertoys is de grootste keten van speelgoedwinkels met 301 zaken. Het merendeel van de zaken is gevestigd in Nederland (265). Er zijn 29 winkels in Duitsland en in 11 winkels in Belgie. Ook de drie webshops worden samengevoegd tot een gezamenlijke webshop van intertoys.nl. Klanten kunnen kiezen uit ongeveer 6.000 artikelen. Intertoys werd in 1976 opgericht door een inkooporganisatie. In 1984 verschenen de eerste eigen winkels. De dagen rond Sinterklaas zijn het drukst voor Intertoys. In deze periode worden de winkels iedere dag bevoorraad. Klanten die vanaf 25 euro bestellen hoeven geen verzendkosten te betalen. Men kan ook het artikel ophalen in een plaatselijke winkel. Is de bestelling voor 21.30 geplaatst dan wordt deze de volgende dag bezorgd (zondag uitgezonderd).

Toys XL

Toys XL heeft 14 megastores in Nederland. Iedere speelgoedwinkels van Toys XL is minimaal 2.000 m2 groot. In het assortiment zijn meer dan 12.000 artikelen. De winkels voerder tot 2009 de naam van de Amerikaanse speelgoedketen Toys “R” Us.

Moederbedrijf Blokker maakt verlies

De concurrentie op het internet is steeds meer voelbaar voor Blokker. Ook bij de andere merkwinkels zoals Marskramer, Xenos en Leen Bakker wordt aan verbetering gewerkt. De onderneming ondervindt de laatste jaren steeds meer tegenwind. Bedrijven als Action lokken met bodemprijzen consumenten naar hun winkels. De vakbonden zijn bezorgd over de plannen met de speelgoedwinkels. Ze denken dat het niet alleen banen gaat kosten op het hoofdkantoor maar ook bij het personeel in de winkels.

Kadootjes voor kids
Speelgoed outlet, kinderverlichting, kinderfietsen, loopfietsen,
vr-brillen, cadeaus voor kinderen, babyspeelgoed, drone kopen, leukste cadeautjes,
Bart Smit , zwemkleding, spelcomputer, constructiespeelgoed