Adventskalender

Adventskalenders stammen uit de 19e eeuw en komen voort uit de Christelijke traditie. Advent komt van het Latijns woord ‘adventus’. Dit sloeg op de geboorte van Jezus. Met de kalender konden christenen zich voorbereiden op het kerstfeest. De bijzondere kalenders hadden allerlei vakjes die geopend kunnen worden. Kinderen konden zo op een leuke manier de dagen aftellen naar Kerstmis toe. Er zaten vaak 24 vakjes met luikjes in de kalender. In elk vakje zat iets verstopt zoals chocolade, een spreuk of een foto. Langzamerhand heeft de adventskalender zich verspreid over Europa.

LEGO adventskalenders

De prijzen voor een adventskalender bij LEGO liggen tussen de 25 en 80 euro. De kalender van Lego Star Wars bevat 24 cadeautjes om zelf te bouwen zoals minifiguurtjes, ruimteschepen en accessoires. De doos Lego Friends heeft in de winter miniatuurtjes over wintersport, kerstgebak en kermisspelletjes.
LEGO Friends – 41131: (24,99 euro)
LEGO Friends – 41102 (36,99 euro)
LEGO City – 60133: (34,99 euro)
LEGO City – 7553: (46,95 euro)
LEGO Star Wars – 75146: (38,95 euro)
LEGO Star Wars – 9509: (59,95 euro)
LEGO Star Wars – 75023: (79,99 euro)

Playmobil adventskalenders

Er zijn maar liefst 18 Playmobil adventskalenders. Het best verkocht bij BOL is Verkleedfeestje die 29,99 euro kost. In deze kalender zitten achter de kleine deurtjes feestelijke kleding en leuke accessoires. Een ideaal cadeau voor meisjes van 4-10 jaar om mee te spelen. De kalender met de hoogste reviews is Playmobil Adventskalender Museumroof Met Extra Verrassingen.

500 Adventskalenders

BOL heeft meer dan 500 adventskalenders te koop staan. De top drie wordt ingenomen door LEGO gevolgd door twee kalenders van Playmobil. Op de zesde plaats staat een cosmetica adventskalender van Alessandro die snel leverbaar is. Er zijn ook diverse leuke kerstkalenders. Deze hebben over het algemeen een levertijd van 4-10 dagen.

Feyenoord, H&M

Niet alleen kerken en speelgoedfabrikanten doen in adventskalenders. Voetbalclub Feyenoord heeft ook een adventskalender op zijn club website. Door op een shirtje te klikken met de muis kan de bezoeker zijn naam en email adres achter laten en zo meedingen naar een prijs. H&M heeft een adventskalender met 24 luikjes waarin accessoires zitten. De kalender kost 29.95 euro.

Kadootjes voor kids
Speelgoed outlet, kinderverlichting, kinderfietsen, loopfietsen,
vr-brillen, cadeaus voor kinderen, babyspeelgoed, drone kopen, leukste cadeautjes,
Bart Smit , zwemkleding, spelcomputer, constructiespeelgoed, drone kopen, modeltreinen, cadeau voor jongens